Problémy

Celulitída a redukcia tuku

Celulitída je bežným stavom kože, známym svojimi prejavmi nerovnomerností. Je zapríčinená zväčšenými tukovými bunkami zachytenými nepružnou sieťou vláknitých sept umiestnených v podkožných vrstvách.

Celulitída sa vyskytuje u 85-98% post- pubertálnych žien. Dlhé roky sme si mysleli, že sa celulitída objavuje primárne vďaka obezite, nadmernému priberaniu na váhe, nedostatku pohybu a nesprávnej výžive, v skutočnosti však toto nie sú príčiny celulitídy. Celulitída sa formuje vďaka niekoľkým genetickým a fyzikálnym faktorom, ktoré zahŕňajú hormóny, vaskulárne zmeny a zmeny v spojivovom tkanive. Predovšetkým je za zmeny zodpovedný hormón estrogén, ktorý má tiež schopnosť zvláčňovať a zmäkčovať väzivo. Vznik celulitídy podporuje tiež usporiadanie podkožného väziva, ktoré je odlišné u žien a u mužov.

V počiatočných štádiách je celulitída považovaná skôr za problém kozmetický. Najčastejšie sa vyskytuje v oblasti stehien, zadočku, postupuje aj na lýtkovú oblasť, ramená bruško. V extrémnych prípadoch sa môže takto zmeniť i celý povrch kože. Pri takomto extrémnom postihnutí celulitídou už však môžu nastať aj zdravotné komplikácie. Môže ísť o poruchy kĺbov so sprevádzajúcimi opuchmi. Útlakom kožných nervov a ciev sa môže stať koža bolestivou na pohmat, ľahko sa môžu tvoriť modriny, kože stráca pružnosť, stáva sa zraniteľnejšou a náchylnejšou k infekciám. Taktiež nastávajú aj komplikácie psychické.

Podľa stupňa postihnutia rozlišujeme 4 štádiá celulitídy:

Príznaky „pomarančovej kože“ sú viditeľné iba pri tlaku na kožu. Napríklad pri teste, keď sa stiskom medzi dvoma prstami alebo tlakom dlaní proti sebe vytvorí kožná riasa.
Nerovnosti kože sú viditeľné nielen pri spomínanom teste, ale i pri napnutí svalov, pri sedení na tvrdej podložke alebo sú viditeľné pri ostrom bočnom osvetlení.
Nerovnosti sú viditeľné vždy bez ohľadu na státie, sedenie, osvetlenie.
Hrubé nerovnosti kožného povrchu, ktoré môžu byť komplikované opuchmi, monštróznym zväčšením tukového tkaniva i bolestivosťou.

Možnosti profesionálneho riešenia:

SmoothShapes

Exilis Elite

Estetická rázová vlna X-Wave

Mediciálna lymfodrenáž

 

Prípravky na ošetrenie celulitídy TU

Prečo tento zákrok u nás?

  • profesionálne laserové centrum
  • neštátne zdravotné zariadenie
  • už 15 rokov na trhu
  • špičkové originálne prístroje
  • kvalitné certifikované materiály
  • odborný personál
  • poradenstvo
  • individuálny prístup
  • diskrétnosť
  • bezplatné parkovanie pred budovou
Iba v LaserCenter.sk

Akcia pre nových klientov

10 eur zľava na prvé ošetrenie pre nových klientov.
Zľavu je potrebné vyžiadať na recepcii pri 1. ošetrení.

Máte otázky?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.